abc

Vacanta in Delta Dunarii

Delta Dunarii este o comoara a tarii noastre pe care trebuie sa o vezi macar o data in viata. Vei avea ocazia sa vezi multe pasari frumoase si sa descoperi minunatiile naturii.

Delta Dunarii este foarte complexa si pentru a intelege cat  de complexa trebuie sa o vizitezi nu numai sa citesti despre ea. Daca ajungi in Delta trebuie neaparat sa te plimbi cu barca pe canale si lacuri si sa asculti zgomotele naturii.

Delta Dunarii mai este supranumita si Raiul pasarilor si a pestilor. Este un tinut exotic unde intalnim peste 1830 de specii de copaci si plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluste,11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de pasari si 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice si monumente ale naturii. Si sa nu uitam ca in apele sale traiesc 133 de specii de pesti, ce constituie o sursa importanta de hrana pentru pasari si mamifere acvatice precum si o importanta resursa stiintifica si economica.

Delta Dunarii reprezinta in important loc de popas pentru pasarile migratoare ce calatoresc intre regiunea tropicala si cea arctica, cinci din cele mai importante drumuri de pasaj trecand pe aici. Multe dintre aceste pasari cu siguranta te vor insoti de-a lungul plimbarilor tale cu barca. In afara de speciile migratoare, aici cuibaresc si un mare numar de specii rare, ca oaspeti de vara, dupa cum altele, oaspeti de iarna, clocesc in nordul Europei si vin sa-si petreaca iarna in Delta.

 delta

Leave a Reply