abc

Legenda Crucii de pe Caraiman

Cu totii ati auzit despre Crucea de pe Caraiman. Nu multi stiu insa legenda care se ascunde in spatele acestui monument misterios.

Crucea de pe Caraiman a fost depusa in anul 629, in vremea imparatului bizantin Heraclius, in biserica Sfantului Mormant din Ierusalim. Imparateasa Elena cea care era mama imparatului Constantin cel Mare, a fost si cea care a dat porunca de a fi cautata aceasta cruce. Dupa ceva timp, oamenii au descoperit pe dealul Golgota trei cruci, dar nimeni nu știa care fusese cea pe care a pătimit Iisus. Se spune că văzând acest lucru, patriarhul Macarie a spus ca acele cruci trebuie să fie atinse, pe rând, de o femeie moarta. Doar in acest fel vor afla care e cea pe care a fost rastignit Iisus.

Crucea Eroilor este o lucrare metalica monumentala, ridicata cu sprijinul Reginei Maria intre anii 1926 şi 1928, in memoria eroilor ceferisti cazuti la datorie in timpul primului Razboi Mondial. Pe timp de ziua, silueta crucii apare si dispare de dupa norii albi. Turistii se opresc in mijlocul strazii s-o admire si s-o fotografieze. Cateodata, noaptea, cand toate becurile sunt aprinse, ti se pare, de jos, ca Dumnzeu sta de vorba cu ingerii, la lumina ei.

cruce

 

Leave a Reply