abc

Italia – tara pastelor

Este vara, perioada vacantelor si cu totii cautati idei de concediu. Astazi va vorbim despre Italia, recunoscuta in primul rand pentru pastele delicioase.

Dar haideti sa incepem cu inceputul! Italia este un stat peninsular aflat in sudul Europei. De ea apartin cateva insule din Marea Mediterana, printre cele mai mari fiind Sicilia si Sardinia.

Cel mai mare oras al Italiei este Roma, aceasta fiind si capitala regiunii Lazio si de asemenea si capitala statului. Relieful Italiei este foarte variat, din acest motiv potentialul turistic al Italiei este imens. Un alt motiv pentru care turistii vin intr-un numar atat de mare este acela ca Italia este inconjurata de fasii mari de litoral care duc spre Marea Adriatica, Marea Ionica si Marea Tireniana.

Laguna splendida Pad-Venetia este formata de Pad si nu ai cum sa ajungi in Italia si sa nu o vizitezi.

Italia este renumita si pentru vasta arie culturala, recunoscuta pentru miscarile artistice ale Renasterii si Barocului.

Cine este pasionat de fotbal, trebuie sa ajunga neaparat in Italia. Este principalul sport national, campionatul intern fiind unul dintre cele mai puternice din lume si castigand Cupa Mondiala de 4 ori.

Cum spuneam si la inceput, Italia este recunoscuta pentru delicioasele paste dar si pentru pizza. Ca bauturi specifice, Italia are lichiorul Limoncello si vinul Brunello di Montalcino.

Frumoasa tara nu se lasa mai prejos nici in domeniul modei. Milano a fost deseori numit capitala modei datorita caselor de moda renumite.

Italia

Leave a Reply