abc

Hoteul de Gheata

Ati avea curajul sa va duceti vreodata intr-un asemenea loc? Sa va petreceti o noapte aici? Poate chiar una romantica. Nu ati auzit de el? Hotelul de gheata este cel mai inedit loc din Romania si nu putini au fost curiosii care au venit sa-l viziteze.

Hotelul de gheata este situat pe Balalea Lac si a fost construit initial ca destinatie turistica si spatiu de cazare. A fost conceput in iarna anului 2005 si este primul hotel de acest fel in Europa de Eud-Est. Este adapostit intr-o vale inconjurata de munti si este clasat pe locul 3 in topul Fodor’s al celor mai spectaculoase locuri de cazare sculptate in gheata.

Hotelul de Gheata de la Balea Lac se bucura atat de vizitele turistilor romani, cat si de cele ale turistilor straini. Este construit la peste 2000 de m altitudine, iar numarul turistilor creste semificativ de la an la an.

Hotelul de pe Balea Lac este construit din materiale oferite de natura. Se folosesc blocuri mari de gheata pentru zidurile hotelurilor, iar zapezile de pe versanti sunt folosite ca material de finisaj pentru pereti. Interiorul este luminat cu ajutorul instalatiilor cu leduri ecologice, pentru ca acestea nu degaja caldura. In plus, pozitionate strategic, creeaza de fiecare data efecte deosebite.

In fiecare an, hotelul are o tema noua. Tema este transpusa atat in decorul camerelor, al restaurantului si al barului sculptat in gheata, cat si in suita de evenimente organizate in jurul sau.

hotel de gheata

Leave a Reply