abc

Castelul Tepes – Parcul Carol

Cand va ganditi la Tepes va gandti la Dracula, la Castelul Bran. Stiati ca exista in Parcul Carol Castelul Tepes? Desi strabatem toata ziua Bucurestiul,  multe locuri sunt nestiute si suntem surprinsi sa aflam ca exista asa ceva. Castelul Vlad Tepes se afla pe strada General Canadiano Popescu, numarul 6, mai precis imediat langa Parcul Carol aflat in sectorul 4 al Capitalei.

Turnul castelului are o inaltime de aproximatix 20 de metri si un diametru de aproximativ 9 metri. Adapostea un bazin cilindric construit din fonta , ce avea o capacitate de 200 de metri cubi si un diametru de 6 metri. Bazinul acesta aproape ca umplea interiorul turnului. Singurul lucru care mai avea loc era o scara ingusta in forma de spirala, care urca pana aproape de acoperis.

Bazinul de apa nu a functionat niciodata. Pe vremea aceea, acest castel a fost destinat expunerii de obiecte de arta iar in anii de dupa Primul Razboi Mondial, castelul a fost transformat intr-o cazarma destinata corpului de garda de la Mormantul Ostasului Necunoscut, care se afla in imediata apropiere a Muzeului National Militar. In zilele noastre, castelul se mai poate vizita doar de ziua Eroilor care este sarbatorita de Ziua Inaltarii Domnului, si de Ziua Armatei Romane care se sarbatoreste in fiecare an la 25 octombrie.

V-am facut curiosi? Nu mai stati pe ganduri si faceti o vizita!

castel

 

Leave a Reply